Julai 30, 2009

balik kampung.....!!!!

hari ini aku nak balik kampung..
hehehe,
mak aku dah bising dah..cuti tapi tak balik kampung,rindu jugak kat die org tu,erm..
cam dah lame je tak balik .. :D
erm..so aku tak tahu lah nak jadi pae aku ni,walaupun dekat tapi susah nak balik kampung,
erm..pelik kan,
erm..degil pun ade,
cam takde pape je kat kampung tu,
member2 pun sume banyak yg dah merantau so terpaksalah yg duduk kat kampung ni bosan..
hehehe,
erm..so aku pun nak balik kampung ni,
untuk orang yang tersaynag di sana,
jangan nakal2,
i always miss u..
bye...!!

redbox pelangi




ni lah pandangan redbox dari bahagian depan,
hehehehe,
aku g karaoke ngan rother zaki,kawan lame aku,
tapi kita orang pergi berdua je,macam bosan pun ade,
sakit anak tekak aku ni,
3 jam layan 2 orang je,
huhuhuhu,



sampai abes suara aku untuk hari ni,
dah lah lom gaji, huhuhu,
habis duit saving aku kene kuar,hehehe,
takpe kang kene topup balik,
erm..tak lah enjoy sangat tapi aku ni lebih pada makn jek,
hehehe,
abes semua aku bedal..
yang penting kenyang,brother ni nyanyi boley tahan jugak suara die,
kene dia bawak lagu aizat fuh,betul2 feel aku tengok,



video


dasyat lah brother ni,suara boley tahan jugak,tak sabar pulak nak g karaoke ngan orang tersayang,
erm..sampai aku nyanyi lagu tema cinta kita orang kau terpandang muka die kat screen punya lah rindu aku kat die,tapi takpe hati kau hanya mampu menahan rase rindu tersebut,
bayak jugak kita orang nyanyi malm ni,lagu english aku bawak lah lagu micheal learns to rock,and brother bawak lagu r.kelly,
masing2 tak mahu mengalah,
hehehe,
then brother banyak bawak lagu rem and anuar zain,aku bawak lagu may ,yantzen dan banyak lah lagi,sampai hilang suara aku,
erm..banyak gler malm ni nyanyi biasa 2 or 3 lagu jek,
hari ni aku kene dera pulak ngan brother ni,
dah tak boleh elak sebab kita pergi berdua je kan,
brother tu pun sampai habis jugak suara,
huhuhu,sape tahan beb,kene layan lagu tinggi2 pulak tu,mahu tak semput,
hehehehe,
its okay
tu lah pengalaman aku hari ini,
hehehe,
chiow....!!!!!

Julai 29, 2009

on wenesday

video
lagu daun band - puisi terindah..


lagu yang aku layan hari ini,
hari yang penuh dengan aktiviti,
hehehe,
so tak lah boring sangat,hari ini aku nak g company lame untuk setlle kan satu job lame ,erm..kalo dapat gaji ok jugak,
ni mesti tolng free,
bos lame aku tu cam tahu je aku blom start keje,
geram nye..
nasib baik lah kau ni pekerja cemerlang,kalau tak jangan harap lah..
hehehehe,
erm..kul 7 aku g karaoke kat redbox pelangi with brother zaki,
maybe aku pergi ber2 atau bertiga.
aku cam tak nak pergi je,
tapi bila di fikir2 cam tak baik pulak menolak ajakan kawan tu,
pukul 7 ake bru g sane kot,
malas pun ade,
semua ade,
dah lah blom gaji lagi,hampeh tol lah brother ni,
terpaksa lah kuar duit saving tu sket,
nasib baik ade,
kalo takde,
susah jugak tu,
orait,
time to go,
hehehe

Julai 28, 2009

On Tuesday

kebosanan melanda jiwa sekali lagi,
aku hari ni lebih banyak menghabiskan masa aku kat umah,takde hala tuju nampaknye,
aku trus buat2 buzy study blog ni,
cam best jek,
macam2 boley buat,
tapi takpe lah just nak buat ingat memories lame aku kan,
panas pulak hari ni,
rasanya,
nak keluar pun tak tahu nak kemane,
cam biasalah mengadap pc ni jek,
semua web aku dah godak..
tak tahu dah nak buat ape lagi pas ni,
rasenya tido best jugak time2 camnni ,
tapi tak nak lah,
nak g lunch je ni,
tapi takde memer lah,die orang sume keje,
arghhhhh...!
tension..
nak buat pape pun tak boley,
nak kemas umah pun malas sal semalm aku dah kemas ,

nak buat ape lagi ea hari ni,
lambatnye nak menunggu schedule aku kul 10.30malam,
hehehe,
ape tu,
ade lah,
mane boley share..
tu hak aku nak keep the secret,kalo nak tahu,carik lah sendiri,



aku cam rasa kewujudandie disisi aku amat bermakna sekali,sebab terasa rindu sangat2 kat insan yang aku sayang,
walau apepun hanyalah gambar yang selalu menemani aku di kala ini,
setiap lagu2 yang kami share bersama adalah lagu yang dapat menyentuh perasaan aku,
aku pun tak tahu apa sebabnya aku berubah sebegini,
mungkin inilah kenyataan yang harus aku terima untuk menjadi diri aku yang sebenar,
thanks sebab memberi semangat dan nasihat yang berguna untuk tatapan kita bersama..
akhir kata di sini lagu riz - haruskah aku pergi tu sungguh touching ler,
hahahaha,
kisah cinta yang berakhir,(lirik lagu riz)
kerana terlalu sayangkan seseorang kia kene melakukan ape saja,
thats true,
tapi aku tahu apa yang akan berlaku akhir nanti,
cinta yang tiada kesempatan tu maksudnye cinta yang tak balas kan,(lirik lagu riz)
rindu yang tak berpenghujung,(lirik lagu riz)
ape maksudnye tu ea..
cam susah nak di tafsir oleh aku,


video

tapi aku percaya atas suratan takdir ini,aku terlalu menyanyangi nye sehingga aku takut kehilangan die,

berakhirlah kisah cinta,
kisah cinta kau dan aku,
yakinkanlah hatimu yang duka,
sebenarnya aku pun terluka,
tak ku pinta..
akhirnya oh..begini.

mengapa diri yang kau cinta,
jika hati mu pada dirinya,
tak kau fikir akhirnya kita,
kecewa..

sayang,
maafkan lah aku,
jika pintaku begini,
tak sanggup ku menanggung,
rindu yang tiada hujungnya,
kerana aku masih setia,

cinta tiada kesempatan,
pada dia yang ku sayang,
kasih yang ku curahkan,
menikam jiwa ini,
gelaplah pintu cinta kita,

sayang,oh....oooo

harus ku yang pergi,
owh..oooo

kasih telah kau mungkiri,
impian cinta yang suci,
mungkin ada baiknya...sebegini,

sayang,
maafkan lah aku,
jika pintaku begini,
tak sanggup ku menanggung,
rindu yang tiada hujungnya,
kerana aku masih setia,

inta tiada kesempatan,
pada dia yang ku sayang,
kasih yang ku curahkan,
menikam jiwa ini,
gelaplah pintu cinta kita,

puisi buat kekasih

video


sebuah puisi tuk di jadikan tatapan bersama buat aku dan insan yang selalu aku sayangi..

Julai 27, 2009

untuk insan yang aku sayangi.

video


lirik lagu romance : ku ingin kau tahu

Demi semua yang aku jalani bersamamu
Ku ingin kau jadi milikku
Ku ingin kau disampingku

Tanpa dirimu ku
Hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa
Membawa surga dalam hatiku

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani...

Sentuhanmu
Bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Dan membuatku tak kuasa

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani...

Di setiap arung gerak
Tersimpan di hati kecilku
Bahwa dirimu terindah untukku

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani...

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas
Selama Tuhan masih mengizinkan
Ku ingin selalu menjagamu[ulang 4x]

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas



puisi cinta untuk mu..

Pada satu jalinan perhubungan yang mesra..
di situ aku dapat melihat kasih sayangmu yang melimpah ruah..
di situ aku lihat senyuman yang terukir wajah mu..
begitu sempurna..
senyuman yang tidak kan dapat aku lupakan..

semua kenangan yang kita lalui bersama..
memang sukar untuk aku lupakan
dan masih ku simpan menjadi sebuah kenangan terindah,
semoga kasih kita bersama akan abadi selamanya..

AMIN




hari ni aku nak story pasal kekasih hati ku yang jauh di sana,even kite orang jauh tapi aku terasa seperti die selalu ada menemani aku setiap waktu,
aku sangat sayang padanya kerana kisah cinta kami berdua adalah satu kisah yang terindah dalam hidup aku,
aku suke kan sifatnya yang terlalu menyanyangi aku sehingga die terlupa untuk menyanyangi dirinya sendiri, pada ku kaulah segalanya,
kau lah insan yang telah banyak merubah pendirian ku yang sukar menyanyangi insan lain,aku terlalu mengahargai ape yang die lakukan untuk aku,aku juga akan cuba melakukan yang terbaik untuk melihat nya bahagia,



kItE TaK MaMpU UnTuK MeMbErIkAn sEsUaTu yAnG SeMpuRnA tEtApI KiTe bErUsAhA UnTuK MeMbErIkAn sEsUatU YaNg tERbAiK UnTuK MEnCaPaI KeSeMpUrNAaAN ItU...



tu lah sepotong ayat yang di beri oleh insan yang aku sayang,
aku akan tetap menyanyangi nya sampailah aku akan di panggil oley ilahi,
setiap hari2 yang di lalui bersama dia adalah hari yang paling bermakna dalam hidup aku,
aku akan tetap berpegang pada janji ku hinggalah samapi saat yang aku janjikan,tapi kasih sayang aku pada dia tetap tidak akan berkurag walau sedikit pun,aku sayang kan die sepenuh hati ku,walaupun aku tak dapat mendampingimu selalu tapi aku akan selalu mengingati mu sayang,
kasih mu padaku adalah sesuatu yang amat tidak aku sia2 kan,
dan aku berjanji akan setia padamu hinggalah suatu saat yang tidak kita ketahui,
aku tetap akan menyayangi dan menyanjungi kasih sayang yg die berikan padaku,
moga kasih sayang kita abadi selamanya..
tu lah doaku untuk perhubungan kita...
terima kasih untuk segalanya...

first day at my holiday

monday..27/7 , hari yang paling membosan kan aku,
aku bangun cam biasa pukul 8 am,then siap2 trus pergi ke tasik pelangi indah untuk jogging,
then after that aku balik ke umah dalam kul 10 am,
bosan lah harini takde ape aku nak buat aku just habiskan mase seharian adjust2 blog ni tu set date kat blogs aku,
tapi tak boley jugak,
then kau trus kuar g lunch dlam kul 12pm,
bosan tul cuti2 ni takde aktiviti nak buat,
lebih kurang dalam kul 2 aku pun lepak2 kat kedai abc,
sampai lah kul 3 ptg,
aku cam takde arah tuju hari ni,
tapi kau tak tahu nak buat ape kat umah mengadap pc tu,
erm..penat dah,
rase cam nak buat keje2 lain yang boley mendatangkan hasil tuk aku,
trhen lebih kurang dalam kul 5 aku kuar semula melepak kat kedai moto member aku,sampai lah dekat2 kul 7 bru lah aku balik ke umah semula,
cam takde aktiviti yang berfaedah je aku nak buat,
terpaksalah aku jadi pak rayau jap dalam mase seminggu ni,
habiskan mase aku ngan aktiviti yang menghilang kan busan,

si oren..!!!




# aku nak share lah sket sal motor ni,
# aku memang sukekan mereka design..hehe,
# ni lah hasil imaginasi aku tuk hasilkan design tuk motor aku,aku pun tak tahu tapi aku lebih suka kan moto dari kete,
# bukan aku tak mampu tapi hakikatnye aku rase cam membazir pulak nak pakai kete sebelom masenya,
# hahaha...sampai lah aku kawin baru aku terpikir tuk ade kete sendiri,
# then tulah hasrat aku,lagipu kalau aku use kereta pun same jugak kesian je kete aku tu stay kat umah,
# takde sape nak rider kalo dah aku lebih suke naik moto,
# tak jammed,just hampeh just time hujan je lah..habis basah baju aku,
# huhuhuhu

hari perkahwinan Takim


hari ini adalah hari first aku start blog,
hari yang membosankan..
bru je lepas balik kenduri kahwin member aku yang tinggal kat felda semencu,aku bersama mizi,ejat dan m nazru,
kite orang samapi dalam kul 4 petang,
tengok cam dah takde orang kat umah die tu,
tapi pelik pulak sebab biasanya kan habis kenduri dalam kul 5,
so kite orang dapat lah borak2 ngan takim ni,
penat jugak die kene layan kite orang,
then bila nak balik tu aku terlupa pulak nak standby duit dalam sampul,
bengang sat aku,
selalu aku dah standby,
mungkin sebab kelam kabut mase nak pergi tadi,
lame jugak kite orang berborak ngan takim ni,
ye lah lame dah tak berborak..
last aku jumpe die mase tahun 2004 mase tu kite org belajar kat satu kolej amek bidang mechanical..
then after habis kursus tu kita orang pun membawa langkah masing2,
tak pernah contact lagi pas tu,
then dua hari lepas die call jemput ke majlis die,
pelik jap,
mane tah die dapat nombor tepon aku,
so aku pun contact lah member yang rapat ngan aku,
mizi then kita orang pun planning kul 2 harini,
tapi masing2 tak ikut pada janji,
sal aku balik dari tempat kerja kul 1 petang,bersiap2 aku tengok dah dekat kul 2,
tapi mizi dengan ejat tak sampai sampai,
pelik jugak aku then bila aku contact mizi die cakap dalam perjalanan,
erm..so kite orang gerak ke umah takim dalam kul 3 setengah,
huhuhuhu,
lame tol tunggu ejat tu,
then after lepak2 ngan takim kite orang pun balik ke destinasi masing2,
selamat pengantin baru for my old friend takim...

"Meniti arus perjalanan kehidupan"

Lihatlah alam yang terbentang luas ini,
Ia dipenuhi dengan cerita dan kebesaran Allah,
SubhanAllah,
Alangkah indahnya kehidupan ini kerana Allah
meminjamkan sepasang mata untuk menghayati
ciptaanya yang maha agung,
perjalanan kehidupan ini adalah sementara dan
tidak di ketahui di manakah akhirnya sebuah perjalanan,
Ia hanyalah sementara,
sentiasa mencari erti sebuah perjalanan adalah perjuanganku

selamat datang to catatan

selamat datang to catatan
assalamualaikum dan salam sejahtera

Pengikut saya

Catatan Popular


 

Design by Amanda @ Blogger Buster